În luna febriarie a anului 2019, prin adoptarea HCL 60/2019 inițiată de consilierul local PNL, Ciprian Nițescu, în ciuda opoziției PSD și a Alianței „Împreună pentru Săcele” (condusă de către perdantul candidat PSD la Primăria Săcele din 2012), s-a pus capăt seriei de abuzuri venite din partea administrației PSD ce aveau ca scop limitarea transparenței și, în contradicție cu prevederile L52/2003, descurajarea societății civile de a se informa și implica activ în procesul de elaborare a actelor normative.

Astfel, hotărârea prevede posibilitatea înregistrării ședințelor de consiliu și, în urma unui amendament al reprezentantului ALDE, transmisiunea live a acestora.

La mai bine de 5 luni de la adoptarea acestei hotărâri, perioadă în care executivul primăriei a refuzat să transmită live folosind camere puse la dispoziție de către consilierii locali și a ales, în schimb, să încarce înregistrările pe youtube la câteva zile după desfășurarea ședințelor, a venit momentul ca hotărârea să fie pusă în aplicare și, prin urmare, ședințele publice ale Consiliului Local pot fi vizionate live pe canalul de youtube al Primăriei Săcele

Sperăm că transmisiunea live a ședințelor va responsabiliza aleșii locali și că va contribui la îmbunătățirea transparenței, în ciuda poziționarii fixe a camerei de filmat către prezidiu.