"În conformitate cu Constituţia României şi cu deciziile Curţii Constituţionale, cel care conduce politica externă a României este preşedintele României. Probabil doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe, în timp ce preşedintele României este, iată, la a doua întâlnire oficială cu preşedintele Statelor Unite ale Americii. Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă, pentru că aceste linii de politică externă, consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea poziţiei de stat membru al Uniunii Europene cu un cuvânt greu şi cu influenţă la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO sunt linii de politică externă care sunt susţinute de preşedintele României, sunt susţinute de cetăţenii români şi reprezintă direcţii fundamentale de politică externă pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a susţinut sistematic", a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.