Tineretul Naţional Liberal dă astăzi startul Caravanei TNL, un proiect prin care tinerii şi studenţii din România vor fi informaţi cu privire la principalele programe europene care le sunt destinate, printre care Erasmus, DiscoverEU, Garanţia pentru Tineret, Corpul European de Solidaritate. Proiectul vine să suplinească lipsa de programe de informare a Guvernului despre programele europene destinate tinerilor, susţine preşedintele TNL Mara Mareş

„Dăm startul Caravanei chiar de ziua Tineretului şi ne propunem să bifăm cele mai importante oraşe universitare din ţară. În mod cu totul ironic, programele europene pe care noi le prezentăm tinerilor nu au fost promovate de Guvern – teoretic direct interesat de promovarea lor. Mai mult decât atât, incompetenţa crasă de la nivelul administraţiei centrale pune piedici implementării unor programe de tineret de care alte state profită din plin. Nu mai departe de anul trecut, România a atins performanţa de a atrage 0 euro din cele 323 mil. euro alocate prin programul Garanţia pentru Tineret, dedicat tinerilor sub 25 de ani care nu au un loc de muncă. Asta în timp ce state precum Slovenia au ajuns să atragă 90% din fondurile alocate, Bulgaria peste 50%, iar tinerii României au fost sabotaţi de propriul Guvern”, a precizat Mara Mareş.